برنامه نویسی چه شغلی است
معرفی شغل برنامه نویسی مزایا، مشکلات، آینده شغلی و درآمد
در نتیجه، از فرد انتظار میرود قبل از ورود به عنوان نیروی کار، برنامه نویسی را آموزش دیده و یاد گرفته باشد. در کل انتظار میرود که شخص به طور کامل توانایی این را داشته باشد که مستقل کار کند و برای هر شغلی که در راه است آماده باشد. این سیستم قابلیتی برای یادگیری مهارتهای برنامه نویسی به افراد علاقهمند ارائه میدهد. لازم به ذکر است این سیستم در بهترین حالت، نمونه یک دستگاه اولیه است و برای کاربردهای بیشتر نیازمند ارتقا است. هنگامی که قصد ارتقای آن را داشته باشیم، میتوان در کنار آن مهارتهای خود را از نظر بصری و عملی بهبود بخشید.
حرفه برنامه نویسی شامل نوشتن کدهای کامپیوتری است که باعث می شود برنامه های نرم افزاری به طور موثر عمل کنند. اگر از کار بر روی سیستم های کامپیوتری لذت می برید، می توانید برای اعمال و گسترش مهارت های برنامه نویسی خود، شغلی در این زمینه در نظر بگیرید. علاقه خود را به برنامه نویسی ارزیابی کنید و محصول یا خدمات مناسبی را که می خواهید روی آن برای مشتریان کار کنید، تعیین کنید. برای مثال، ممکن است بخواهید برنامههای تلفن همراه بسازید، به کسبوکارها کمک کنید تا بینشهایی از دادهها کسب کنند یا پایگاههای داده را مدیریت کنید. مشاغل برنامه نویسی برای کاندیداهای سطح ابتدایی، میانی و ارشد در دسترس هستند و نقش ها معمولاً به شما امکان می دهند ساعات کاری انعطاف پذیر و از راه دور کار کنید. مهارتهای نرم مانند مهارتهای ارتباطی و هدایت تیم، از مهمترین مهارتهای موردنیاز برای این جایگاه شغلی هستند.
برنامه نویسی کامپیوتر مدتی است که به یک موضوع داغ در جوامع مختلف تبدیل شده است. در دنیایی که بر پایه فناوری پیش می رود، برنامه نویسی چه در حوزه مهندسی نرم افزار و توسعه فرانت اند، علاقه مندان زیادی را جذب خودش کرده است. شاخه های تخصصی بسیاری دارد و قابلیت کار از راه دور را هم برای فرد شاغل فراهم می کند. زبان پایتون در زمینههایی مثل علم داده، برنامه نویسی وب، مهندسی نرم افزار، ساخت بازی و اتوماسیون (خودکارسازی فرآیندها) کاربرد دارد. به افرادی که قصد ورود به دنیای برنامه نویسی را دارند و میخواهند برنامه نویس شوند توصیه میشود یادگیری برنامه نویسی را با زبان پایتون شروع کنند. شاید اگر ابتدا مشخص کنیم که دقیقاً چه کاری قرار است انجام شود و چه نوع پروژهای لازم است پیادهسازی شود، آنگاه میتوان گفت چه زبانی بهترین انتخاب برای انجام آن پروژه و هدف خاص به حساب میآید.
پرسیلاک میکوشد تا با ارائه مطالب جذاب و کاربردی در حوزههای سفر و گردشگری، فناوری، کسبوکار، مشاغل و سبک زندگی، به یک مجله آنلاین برتر در کشور تبدیل شود. توسعهدهندگان iOS باید با فریمورکهای مختلفی مانند UIKit و SwiftUI آشنا باشند و توانایی کار با Xcode، محیط توسعه رسمی اپل را داشته باشند. آنها همچنین مسئول طراحی رابط کاربری، مدیریت دادهها و ادغام API های مختلف هستند. کارشناس پایگاه داده (DBA) فردی است که مسئول مدیریت و نگهداری از پایگاههای داده یک سازمان است. این حرفه شامل طراحی، پیادهسازی و بهینهسازی پایگاههای داده بهمنظور اطمینان از کارایی، امنیت و دسترسی آسان به اطلاعات است. برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله مربوط به چگونه برنامه نویس شویم را مطالعه کنید.
این درآمد را، میزان تبحر، تجربه، زبان برنامهنویسی مورد استفاده کارجو و همچنین شرایط خاص سازمان تعیین میکند. متوسط درآمد برای فردی با تجربه 4-5 ساله در شغل برنامهنویسی بهصورت تماموقت 16 تا 20 میلیون تومان در ماه است. بعد از چند سال تجربه ممکن است بعضی از کارها در شغل برنامه نویسی کامپیوتر برای شما تکراری باشند و شما را بیانگیزه یا بیحوصله کنند. بااینحال همیشه چالشهای جدیدی پیش پای شما قرار خواهند گرفت که به کار هیجان دوبارهای ببخشند. یکی دیگر از روشهای ارزیابی این است که به شغلهای مختلف برنامهنویسی و مسئولیتهای آنها نگاه کنید. ببینید آیا کارهایی مثل توسعه وب، برنامه نویسی موبایل یا تحلیل داده برای شما جذاب به نظر میرسد.
برنامه نویسان با یادگیری مستمر و ارتقای مهارتهای خود میتوانند از فرصتهای شغلی در سراسر جهان بهرهمند شوند و مسیری موفق را در حوزه برنامه نویسی طی کنند. این زبان برنامه نویسی، هنوز هم انتخاب اول برای کاربردهای شرکتی و سازمانی است و به همین دلیل، تعداد زیادی از آگهیهای استخدام در شغل برنامه نویس، به جاوا تعلق دارد. این زبان برنامه نویسی، در سال ۲۰۲۰ از نظر میزان تقاضا در ایالات متحده آمریکا در رتبه دوم و از نظر درآمدی، در رتبه ششم قرار داشت. برنامه نویسان جاوا برای اینکه به درآمد متوسطی در میان سایر برنامه نویسان برسند، باید چند سال تجربه داشته باشند. بعد از پایتون، بیشترین آگهیهای استخدامی در شغل برنامه نویس، متعلق به زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت است. این زبان برنامه نویسی، از نظر سهمش در آگهیهای جذب برنامه نویس در سال ۲۰۲۰ در آمریکا، در رتبه سوم و از نظر حقوق برنامه نویس در رتبه چهارم قرار دارد.
توسعه نرمافزارهایی که به صورت مستقیم بر روی سیستمهای رایانهای شخصی اجرا میشوند، با استفاده از زبانهایی مانند C#, Java و Python. در واقع، برنامه نویسی زبان مدرن دنیای فناوری است و به عنوان یک ابزار قدرتمند برای خلق امکانات جدید و حل مشکلات پیچیده به کار میرود. مهاجرت برنامه نویس ها به کشورهای مختلف به دلیل تقاضای بالای این شغل و فرصتهای شغلی گسترده در بازارهای بینالمللی، بسیار رایج شده است. بسیاری از کشورهای پیشرفته مانند کانادا، آلمان، استرالیا و آمریکا برنامههای ویژهای را برای جذب برنامه نویسان ماهر دارند. بسیاری از برنامه نویسان به دلیل این سبک زندگی کمتحرک، نیاز به انجام ورزشهای منظم دارند تا از بروز این مشکلات جلوگیری کنند. عدم توجه به وضعیت بدن و ساعات طولانی کار میتواند آسیبهای جبرانناپذیری بهسلامتی افراد وارد کند.
برخی از برنامه نویسان بهگونهای آموزش دیدهاند که میتوانند توسعه اپلیکیشنها را به شیوه SaaS انجام دهند. برنامههای تولید شده با این روش را میتوان در هر دو سیستم عامل ویندوز و مک اجرا کرد. برنامه نویسان کامپیوتر مسئولیت تجزیه و تحلیل نیازهای کاربران را بر عهده دارند. پس از آن هم برنامه نویس نرم افزار را طراحی میکند، آن را توسعه میدهد و در نهایت تست و ارزیابی برنامه تولید شده را هم بر عهده دارد تا از این مسئله اطمینان حاصل شود که نیازهای کاربران واقعاً برآورده خواهند شد. فعالیت و شغل برنامه نویسی بسیار متنوع و گوناگون است و به نوع کسب و کاری بستگی دارد که فرد برای آن برنامه نویسی میکند.
برنامهنویس ASP.NET فردی است که با استفاده از فریمورک ASP.NET، توسعه برنامههای وب و نرمافزارهای تحت وب را انجام میدهد. ASP.NET یک فریمورک توسعه وب است که بهوسیله مایکروسافت ایجادشده و امکان ایجاد وبسایتها و برنامههای پویا با استفاده از زبان های برنامه نویسی مانند C# و VB.NET را فراهم میکند. درنهایت انعطاف پذیری و تفکر انتقادی مهم ترین ویژگی برای پیشرفت در شغل برنامه نویسی است. اگر خودتان کدهایی که می نویسید را منتقدانه بررسی کنید، به یکی از بهترین برنامه نویس ها تبدیل خواهید شد. در انتهای مطلب شغل برنامه نویسی چیست به بررسی برخی از سوالات رایج در این حوزه میپردازیم. فردی که پزشک است در بیمارستان کار میکند، شخصی که وکیل است در دفتر یا دادگاه مشغول است.
برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس خوب، نیاز داریم تا دانش فنی مطلوبی را کسب کنیم و مهارتهایی را ارتقا دهیم که در این مسیر به آنها احتیاج خواهیم داشت. برنامهنویسان، روی نوشتن دستورالعملهای کامپیوتری تمرکز میکنند که به آنها «کد» (Code) گفته میشود و در واقع آنها کد نویسی انجام میدهند، سپس آنها کدها را برای بررسی وجود خطاهای احتمالی ارزیابی میکنند. برنامهنویسان جاوا به توسعه و نگهداری نرمافزارهای مختلف با استفاده از زبان برنامهنویسی جاوا میپردازند. این زبان به دلیل پایداری، کارایی و قابلیتهای چند پلتفرمی، در بسیاری از پروژههای بزرگ و پیچیده استفاده میشود. طبق گزارش اداره آمار کار آمریکا، سالانه حدود 9700 فرصت شغلی برنامه نویسان فراهم می شود .
ما در سبزلرن، توی سفر به دنیای برنامه نویسی کنارت هستیم تا باهم رشد کنیم و از نتیجه زحمات مون لذت ببریم. ✅ اگر حداقل ۴ یا ۵ مورد از این ویژگیها را در خودتان میبینید، احتمال زیادی وجود دارد که برنامهنویسی برای شما مناسب باشد. اما اگر تعداد ویژگیهای مشترک شما با نکات ذکر شده کمتر از ۳ مورد است، باید برای فهمیدن جواب این سوال که آیا واقعاً برنامهنویسی مناسب شماست؟ در ادامه مقاله با ما همراه شوید تا نکات دیگری را نیز بررسی کنیم. توسعه دهندگان اپلیکیشن موبایل مسئول طراحی، توسعه و نگهداری اپلیکیشن ها مطابق با پلتفرم های مختلف هستند. آنها با طراحان UI/UX در تعامل قرار می گیرند تا طرح مورد نظر را به خوبی پیاده سازی کنند.
اگر به فکر ورود به دنیای برنامهنویسی هستید، آگاهی از جنبههای مثبت و منفی آن میتواند به شما کمک کند تصمیم بهتری بگیرید. در این بخش، مزایا و معایب برنامهنویسی را به صورت کامل و خلاصه بررسی میکنیم تا دیدی شفافتر از این مسیر به دست آورید. اگر آدمی هستید که سریع ناامید میشوید یا حوصله زیادی برای بررسی دقیق جزئیات ندارید، شاید کار در زمینه برنامهنویسی برای شما چالشبرانگیز باشد. اما اگر از تلاش و پیشرفت لذت میبرید، این ویژگی به شما کمک میکند تا به یک برنامهنویس موفق تبدیل شوید. یک توسعهدهنده Back-end تعیین میکند که برنامههای کاربردی وب در یک سرور چگونه کار میکنند و چگونه یک برنامه اطلاعات را از یک صفحه وب به سرور بارگذاری کند.
این سازمانها، شامل شرکتهای نرمافزاری، شرکتهای فناوری، شرکتهای مشاوره و سازمانهای دولتی میشود. صنعت بازیسازی همواره یکی از صنایع پردرآمد و جذاب در زمینه برنامهنویسی بوده است. توسعه بازیهای ویدیویی نیازمند مهارتهای گرافیکی، برنامهنویسی سمت کلاینت و سرور، فیزیک شبیهسازی و موارد دیگر است. زبانهای برنامهنویسی مانند C++، C# و Java به طور گسترده در صنعت بازیسازی استفاده میشوند. گذشته از همه مزایایی که برای شغل های مربوط به کدنویسی، مطرح کردیم، بد نیست که نگاهی هم به معایب کار کردن در این حوزه داشته باشیم.
با رشد روزافزون استفاده از تلفنهای همراه و تبلتها، توسعه برنامهها و بازیهای موبایل بسیار محبوب شده است. برنامهنویسانی که در زمینه توسعه برنامههای موبایل مهارت دارند، میتوانند درآمد بالا و پروژههای جذابی را به دست آورند. زبانهای مانند Java و Kotlin برای توسعه برنامههای اندروید و Swift برای توسعه برنامههای iOS استفاده میشوند. این مهارتها شامل تفکر منطقی، توانایی حل مسئله، خواندن و درک مستندات و کدهای موجود، نوشتن کد قابل خواندن و قابل نگهداری، توانایی کار در تیم، مدیریت پروژه و مهارتهای ارتباطی است. با توجه به تقاضای بالا برای مهارتهای برنامهنویسی، حقوق و درآمد برنامهنویسان عموما بالاتر از متوسط درآمد دیگر مشاغل است. با توجه به جهانی شدن صنعت فناوری اطلاعات، برنامهنویسان میتوانند در پروژهها، شرکتهای بینالمللی استخدام شوند و حتی در کشورهای مختلف فعالیت کنند.
برنامه نویس Node.js معمولاً در توسعه اپلیکیشنهایی مانند برنامههای چت آنلاین، سیستمهای پیامرسان و نرمافزارهای مقیاسپذیر به کار گرفته میشود. برنامه نویسان میتوانند در شرکتهای بزرگ فناوری مانند گوگل و مایکروسافت یا استارتاپهای کوچک مشغول به کار شوند. همچنین، امکان کار بهصورت فریلنسر یا دورکاری برای برنامه نویسان فراهم است که انعطافپذیری بیشتری در شغل خوددارند. تسلط به زبان انگلیسی و تایپ انگلیسی نیز از دیگر مشخصه های لازم برنامه نویسی است؛ چرا که درک بهتر کدها و دسترسی به منابع روز اطلاعاتی، نیازمند این زبان است. همچنین بهتر است خود را به یک زبان برنامه نویسی محدود نکرده و در چندین زبان مرتبط، مهارت کسب کنید. فارغ التحصیلان رشته های مهندسی کامپیوتر، مهندسی IT، علوم کامپیوتر و ریاضی، شانس بیشتری برای ورود به این عرصه دارند.
در واقع، اکثر مردم در حال حاضر مهارتهای ریاضی ضروری برای یادگیری برنامه نویسی اولیه را دارند. برای یافتن شغل برنامه نویسی ، به اصولی در ریاضیات پایه، جبر بولی، ریاضیات باینری و آمار مقدماتی نیاز داریم. مشاغل فنی پیشرفتهتر، مانند دانشمندان داده و مهندسان کامپیوتر، به مهارتهای ریاضیاتی و آماری پیشرفتهتری نیاز دارند. در این بخش برخی از مهارتهای فریلنسری بسیار سودمند را مورد بررسی قرار میدهیم. مهمترین قسمت از مهارتهایی که میتوان آن را با استفاده از فریلنسری انجام داد، مهارت برنامه نویسی و توسعه برنامه با کامپیوتر است.
تمامی شغل های برنامه نویسی که تا اینجا به آنها اشاره شد، نیازمند مربی برای آموزش وظایف شغلی مربوطه هستند. افراد با سابقه در این مشاغل، وظیفه آموزش افراد کارآموز و تازه کار را بر عهده میگیرند. افراد علاقمند به برنامه نویسی هم که به دنبال آموزشهای آنلاین هستند، میتوانند از آموزش های مربیان برنامه نویسی بهرهمند شوند. برخی از برنامه نویسان علاقمند به مربیگری هم در کنار اجرای پروژههای طراحی و توسعه کامپیوتری و موبایلی، به آموزش هم به عنوان شغل دوم و منبع کسب درآمد جانبی گوشه چشمی دارند. اگر عاشق کدنویسی هستید باید به جزئیات توجه کنید و بهدنبال ارتقا مهارتهای تحلیلی دقیقی باشید که ممکن است در آینده و به عنوان یک برنامهنویس کامپیوتری نیاز مبرمی به آنها پیدا کنید.
از سوی دیگر، هدف از برنامه نویسی، ساخت نرمافزارها و اپلیکیشنهایی است که قرار است دیگران با آنها کار کنند. به این سه دلیل، هر برنامه نویس باید صرفنظر از دورکاری، مهارتهای ارتباطی خوبی داشته باشد. هر شخصی میتواند شغل برنامه نویسی را از خانه و با استفاده از یک سیستم کامپیوتری شروع کند، به شرطی که مهارتهای مورد نیاز آن را داشته باشد. این شغل بهگونه ای است که با کسب دانش برنامه نویسی میتوان کاملا غیرحضوری و از خانه، به همکاری با برخی پروژهها و شرکتها پرداخت. C++ و C# دو زبان قوی و پرکاربرد هستند که در حوزههای مختلفی مانند بازیسازی و توسعه نرمافزارهای کاربردی استفاده میشوند. C++ به دلیل سرعت و کارایی بالا در پروژههایی که نیاز به عملکرد قوی دارند، مانند موتورهای بازی و سیستمهای تعبیهشده، مورد استفاده قرار میگیرد.
هر کسب و کاری، با سرعت در حال اتوماتیک شدن و حذف واسطه های انسانی است؛ اما این واسطه ها، برنامه نویس نیستند. برنامه نویس ها در آینده نه تنها حذف نخواهند شد، بلکه با افزایش مشاغل متکی به برنامه نویسی، جایگاه بهتری خواهند یافت. داشتن تحصیلات دانشگاهی برای برنامه نویسی ضروری و اجباری نیست؛ بلکه با آموزش دیدن در مراکز فنی و حرفه ای یا حتی خودآموزی نیز می توان برنامه نویسی را یاد گرفت. اما اگر قصد استخدام در شغل برنامه نویسی را دارید، داشتن مدرک دانشگاهی مرتبط، کمک زیادی خواهد کرد. همه سازمانها، شرکتها و کسبوکارهای کوچک و بزرگ، برای جا نماندن از جریان انقلاب دیجیتال، نیازمند استخدام برنامه نویس هستند. صرف نظر از تجربه شما، همواره چیزهایی جدیدی در برنامه نویسی وجود دارند که میتوانید یاد بگیرید و همیشه روشهای بهتری برای بهینهسازی کدها موجود است.
در اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی (۱۳۴۰ شمسی) تقریباً درست پس از آنکه کامپیوترها برای اولین بار در ابعاد تجاری تولید انبوه شدند، صنعت نرم افزار گسترش پیدا کرد. دانشگاهها، دولتها و کسب و کارها سبب افزایش تقاضا برای ساخت نرم افزار شدند. بسیاری از برنامههای نرم افزاری در آن زمان به صورت داخلی و درونسازمانی به وسیله برنامه نویسان تماموقت نوشته شدند. برخی از این نرم افزارها به صورت رایگان بین کاربران ماشین خاصی توزیع شدند و برخی دیگر از برنامههای تولید شده به صورت تجاری به فروش میرسیدند. همچنین برنامه نویس ارشد باید در زمینه مهارتهای ارتباطی هم قدرتمند ظاهر شود. در نهایت، برنامه نویس ارشد درجه یک باید تجربه زیادی در زمینه توسعه نرم افزار داشته باشد تا بتواند وظایف تعیین شده را در موعد مقرر تحویل دهد.
این برنامهنویسان از زبان های برنامه نویسی مانند Python، Java و C++ برای پیادهسازی مدلهای هوش مصنوعی، یادگیری ماشین (Machine Learning)، یادگیری عمیق (Deep Learning) و پردازش زبان طبیعی (NLP) استفاده میکنند. برنامه نویسان C++ معمولاً با پروژههای پیچیدهای مانند سیستمعاملها، موتورهای بازی و نرمافزارهای با کارایی بالا سروکار دارند. آنها باید به مفاهیم مدیریت حافظه و شیءگرایی مسلط باشند و بتوانند کدهای بهینه و سریع را بنویسند. این شغل نیاز بهدقت و مهارت بالایی دارد و معمولاً در صنایعی که نیاز به عملکرد بالای نرمافزار است، تقاضای زیادی دارد. داشتن مدرک لیسانس در رشتههایی مثل علوم کامپیوتر، فناوری اطلاعات و مهندسی نرمافزار برای ورود به بسیاری از مشاغل کافی است. شاید این سؤال در ذهنتان به وجود آمده باشد که شغل برنامه نویسی در کدام رشته است.
برای اینکه به عنوان معلم مدرسه ابتدایی درآمد خوبی داشته باشیم، باید مدرک کارشناسی ارشد بگیریم. اما برای درآمد ۱۰۰ هزار دلاری در سال به عنوان یک برنامه نویس کامپیوتر، تنها چیزی که نیاز داریم مدرک لیسانس یا مدرک دورههای آموزشی مربوط با برنامه نویسی است. اگر قصد کسب درآمد واقعی و ورود به دنیای شغل برنامه نویسی را داشته باشیم، نیاز نیست دو سال از عمر خود را برای پرداخت مدرک و هزینههای زندگی که برای گرفتن مدرک کارشناسی ارشد لازم است صرف کنیم. کاندیدای ایدهآل برای این نقش باید دارای مهارتهای برنامه نویسی عالی، ارتباطات وسیع، سطح تمرکز بالا، مدیریت خوب وظایف، مهارتهای حل مسئله و تفکر انتقادی برتر باشد. اساساً برنامه نویس کامپیوتر برجسته باید کارایی و مقرون به صرفه بودن سیستمها را افزایش دهد، خطاها را برطرف کند و برنامههایی را طراحی کند که برای نیازهای سازمان ما سفارشی شده باشند.
در این مقاله از مجله اینترنتی پرسیلاک، به بررسی کامل شغل برنامه نویسی، از تعریف و مهاجرت برنامه نویس ها گرفته تا بازار کار، مسیر شغلی و آینده شغلی برنامه نویسان میپردازیم. شغل برنامه نویسی یکی از جذابترین و پرطرفدارترین حرفهها در دنیای امروز است. با گسترش فناوری و نقش حیاتی نرمافزارها در زندگی روزمره، نیاز به برنامه نویسان حرفهای بهشدت افزایشیافته است. این شغل نهتنها به دلیل فرصتهای شغلی و درآمد بالا موردتوجه قرارگرفته است، بلکه به دلیل انعطافپذیری و امکان کار از راه دور برای افراد جذابیت دارد. در این مقاله میخواهیم به معرفی شغل برنامه نویسی و بررسی بازار کار آن، وظایف، مسئولیتها و مهارتهای برنامه نویسان حرفهای، مزیتهای انتخاب شغل برنامه نویس و دستمزد برنامهنویسان بپردازیم. اگر میخواهید بدانید که برنامه نویس کیست، شغل برنامه نویسی چیست و چگونه میتوان در این زمینه درآمدزایی کرد، در ادامه با ما همراه باشید.
یکی از مشکلاتی که تقریبا همه برنامه نویسان در ابتدای مسیر فعالیت و یادگیری خود با آن دست و پنجه نرم می کنند، نداشتن مسیر یادگیری برنامه نویسی به صورت دقیق است. در ابتدای مسیر برنامه نویسی، باید حوزه مد نظر خود را به درستی با قاطعیت کامل انتخاب کنید و در ابتدای مسیر خود باید درک درستی از حل مسائل و طراحی الگوریتم داشته باشید. برای شروع این مسیر جذاب، ما به شما دوره آموزشی الگوریتم چیست؟ (اولین قدم شروع برنامه نویسی) را پیشنهاد می کنیم. پس از این دوره وقت آن است که یک زبان برنامه نویسی را در حوزه متنوع خود انتخاب کنید و در آن عمیق شوید. به عبارتی فرایندی است که طی آن دستورالعملها و الگوریتمهای مشخصی به زبان کامپیوتر (زبان برنامه نویسی) نوشته میشوند تا کامپیوتر بتواند آنها را اجرا کند و وظایف مشخصی را انجام دهد. اما هدف از برنامه نویسی چیست؟ هدف از برنامهنویسی، حل مسائل و تسهیل فرایندها در زندگی روزمره از طریق تکنولوژی است.
تایپ استاتیک زبانی است که تمام متغیرها در آن تعریف شده اند و زمانی که کامپایل انجام شده و کدها آماده اجرا هستند، آن ها را بررسی می کند. در این زبان کامپایلر می تواند کد را بهتر مدیریت کند که منجر به بهبود عملکرد می شود. برخی از زبان های برنامه نویسی شناخته شده با تایپ استاتیک عبارتند از C ،Java ، #C ، Kotlin ، C++، Haskell، TypeScript، Swift و Go. البته اگر بخواهیم جواب پخته تری به سوال "برنامه نویس کیست" بدهیم ، بهتر است بگوییم که برنامه نویس ها برای مسئله ها بهترین جواب ها را پیدا میکنند و با استفاده از زبان های برنامه نویسی به کامپیوتر منتقل مینند. شاید در ابتدا تصور کنیم که این جمله اغراق آمیز است، ولی زمانی که بیشتر به آن و تغییرات دنیا فکر کنیم ، به صحت آن پی خواهیم برد.
طبق دادههای اداره کار و آمار ایالات متحده، متوسط حقوق برنامهنویسان کامپیوتر در سال 2018 میلادی بهطور میانگین برابر با 84,280 دلار بود. دقت کنید که این دستمزد به برنامهنویسان سطح متوسط (entry-level) پرداخت نشده و تنها به برنامهنویسانی اختصاص پیدا کرده که پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه به سراغ اولین شغل خود در این حوزه رفتهاند. همین مورد کافیست تا از میزان درآمد برنامه نویسی زبان های سخت تر و پیچیده تر آگاه شوید. نرم افزار به عنوان یک خدمت (SaaS) مفهومی جدید و حوزه رو به رشدی است که شامل برنامههای کاربردی است که از طریق اینترنت ارائه میشود. در این حوزه برنامهنویسان فرصت بیشتری دارند که به تولید نرمافزارهای جدید بپردازند.
این رشته با توجه به نیاز روزافزون به تکنولوژی، بازار کار گستردهای دارد در این مقاله از سایت تحصیلی مشاوره تو به معرفی رشته برنامه نویسی میپردازیم.. آنها طرحهای ایجاد شده توسط توسعهدهندگان و مهندسان نرمافزار را با استفاده از انواع زبانهای برنامه نویسی، به دستورالعملهایی تبدیل میکنند که کامپیوتر میتواند از آنها پیروی کند. حال در ادامه به بحث اصلی میپردازیم و به این پرسش پاسخ میدهیم که شغل برنامه نویسی چیست. شروع برنامهنویسی ممکن است در ابتدا پیچیده به نظر برسد، اما با برنامهریزی مناسب و یادگیری اصول اولیه، هر کسی میتواند به یک برنامهنویس ماهر تبدیل شود. برنامهنویسی یکی از مهارتهای کلیدی در دنیای دیجیتال امروزی است که میتواند فرصتهای شغلی بیشماری را ایجاد کند. اما سؤال اصلی این است که آموزش برنامه نویسی را از کجا باید شروع کنیم ؟ این مقاله به شما کمک میکند تا مسیر شروع برنامهنویسی را پیدا کنید و ابزارها و زبانهای مناسب را بشناسید.
منابع آموزش رایگان برنامه نویسی در اینترنت را میتوان به انواع مختلفی دستهبندی کرد. برای شروع برنامه نویسی در صورتی که تجربه پیشین با هیچ زبان برنامه نویسی وجود نداشته باشد، استفاده از دوره آموزش اصول و مبانی برنامه نویسی که رایگان هم هست به علاقهمندان پیشنهاد میشود. برای برنامه نویس شدن تنها باید تلاش و پشتکار داشت و تا تا جایی که میشود تمرین برنامه نویسی انجام داد. برای شروع بهتر است از یک یا دو دوره آموزش مقدماتی برنامه نویسی استفاده شود و پس از آن هم باید بلافاصله انجام تمرین و پروژه را آغاز کرد. یادگیری برنامه نویسی در اصل هنگام تمرین و انجام پروژههای عملی اتفاق میافتد. اگر فردی چندین دوره آموزشی مختلف را تمام کند، بدون کدنویسی به صورت عملی و انجام پروژه و تمرین، هرگز برنامه نویس نخواهد شد.
آنچه در این شغل مهم است عملکرد کلی و تجربه قبلی است، نه مدرک تحصیلی یا گواهینامههای مختلف. البته شما میتوانید در حین کار؛ اقدام به تحصیل، دریافت مدارک معتبر برنامهنویسی یا آموزش زبانهای برنامه نویسی دیگر کنید. همین توضیح مختصر نشان میدهد برنامه نویسی شغلی پولساز با آیندهای روشن است که به هوش، خلاقیت و پشتکار نیاز دارد. با انتخاب هدف مناسب، یادگیری زبانهای پایه، استفاده از منابع آموزشی معتبر و تمرین مداوم، میتوانید به یک برنامهنویس موفق تبدیل شوید. برنامهنویسی نه تنها به شما امکان میدهد ایدههای خود را به واقعیت تبدیل کنید، بلکه درهای جدیدی از فرصتهای شغلی و خلاقیت را به روی شما باز میکند.
به طور کلی، مشاغل برنامه نویسی به دلیل رشد صنعت فناوری، درآمد بالا، امکانات کاری مناسب، فرصت پیشرفت شخصی و امکان همکاری در پروژههای بینالمللی، در دنیای امروز طرفداران زیادی دارد. اضافه بر این، برنامهنویسی به عنوان یک شغل خلاق و مبتنی بر حل مسئله، در کنار امکان دور کاری و انعطاف زمانی، برای بسیاری از افراد، شغلی جذاب و هیجانانگیز است. شغل برنامه نویسی به انگلیسی (Programming) به عنوان یکی از مشاغل پویا و در حال توسعه در دنیای امروز شناخته میشود. دوره های آموزشی برنامه نویسی فرصتی عالی برای یادگیری مهارتهای موردنیاز در این حوزه هستند. امروزه، افراد میتوانند با شرکت در دوره های برنامه نویس مختلف بهسرعت وارد دنیای برنامه نویسی شوند و مهارتهای موردنیاز برای ورود به بازار کار را کسب کنند.
Swift یک زبان برنامه نویسی همه کاره، قدرتمند و منبع باز است که توسط اپل توسعه یافته و زبان ترجیحی در توسعه iOS، macOS، watchOS و tvOS می باشد. Swift بر امنیت و عملکرد حداکثری متمرکز است و قواعد دستوری تمیز و خوانایی دارد تا نگهداری کد برای توسعه دهندگان آسان تر باشد. زبان برنامه نویسی سطح پایین، معماری مشابه با سخت افزار کامپیوتر دارد و می تواند کد های دستوری را بسیار کارآمد و سریع اجرا کند. زبان های سطح پایین شامل زبان اسمبلی و زبان ماشین بوده و در مقایسه با زبان های سطح بالا، بسیار پیچیده تر هستند، زیرا برنامه نویسان باید جزئیات مربوط به سخت افزار را در آنها مدیریت کنند. اگر اصول اولیه برنامهنویسی را میدانید، اما تمایل چندانی به ورود مستقیم به حوزه برنامهنویسی ندارید، این شغل ممکن است برای شما جذاب باشد.
برنامه نویسی زبان