تصویر کاشی بیستون شما در Prime. این را {بخوانید بیاموزید و آن را چنین کنید
۱۹ متر است. گچبریها، نقش اندازی آجری روی بدنه گچی و نوع کاشی بنبا، از دیدگاه سبک، متعلق به قرن هشتم هجری است و از نظر مطالعه تطبیقی، مشابه آن را میتوان در بسطام (۶۹۲ هـ.ق.)، سلطانیه (۶۸۴ هـ.ق.) و اشترجان (۶۸۷.هـ.ق.) یافت. صنعت حلبیسازی اگرچه از غرب کشور پا گرفت به همت اولاد جعفر کاشی معروف به ضرابی که تحصیلکرده و آشنا به فرنگ بودند و برای تجارت به اروپا رفت و آمد داشتند و وارد کردن چرخ مخصوص برای اولین بار و یادگیری فنون حلبیسازی در غرب و آموزش آن در همدان و تهران و بعداً در اصفهان رواج یافت. این هنر در دوره شاه عباس در قرن ۱۱ قمری به علت علاقه درباریان و توجه خاصی که به این صنعت داشتند، به کمال رسید. ↑ ۳۰۳٫۰ ۳۰۳٫۱ «بازارهای اصفهان در دوره صفویه». مجموعه میدان شهرداری رودسر مربوط به دوره پهلوی اول است و در رودسر، میدان شهرداری واقع شده است. وی را می توان بانی معماری جدید شهر رودسر در دوران معاصر دانست که بین سالهای ۱۳۱۶ تا ۱۳۲۰ هجری شمسی توانست با ساخت کاخ شاه و بازار جدید (مجموعه مغازه های رضاشاهی که در حدفاصل ِ دور میدان کاخ(طالقانی فعلی) تا میدان شهرداری قرار دارند) و مجموعه میدان شهرداری رودسر ( شامل نه ساختمان دولتی در دور میدان با الگو گرفتن از معماری نئوکلاسیک غربی) ، ساخت پلهای مدرن سرپل غربی و شرقی ، کارخانه شالی کوبی، بیمارستان پهلوی(دکترحشمت فعلی)، دبستان تربیت نسوان(توحید فعلی) چهره سنتی شهر رودسر را دگرگون نماید و چهره ی مدرنی از شهر را به نمایش بگذارد.
بانی معماری جدید شهر رودسر در دوران معاصر نیز رضا شاه پهلوی می باشد که بین سالهای ۱۳۱۶ تا ۱۳۲۰ هجری شمسی با تخریب بافت قدیم توانست با ساخت کاخ شاه و بازار جدید (مجموعه ی دکان های رضاشاهی که در حدفاصل دور میدان کاخ (طالقانی فعلی) تا میدان شهرداری قرار دارند) و مجموعه میدان شهرداری رودسر (شامل ده ساختمان رضاشاهی در دور میدان با الگو گرفتن از معماری نئوکلاسیک غربی)، ساخت پلهای مدرن سرپل غربی و شرقی ، کارخانه شالی کوبی، بیمارستان پهلوی(دکترحشمت فعلی)، دبستان تربیت نسوان(توحید فعلی) چهره سنتی شهر رودسر را دگرگون نماید و چهره ی مدرنی از شهر را به نمایش بگذارد. این مجموعه، کامل ترین مجموعه ی میدان رضاشاهی در شمال کشور است که شامل نه ساختمان اداری ِ شهرداری، ثبت و احوال، پست و تلگراف، دارایی، شهربانی، دادگاه، ثبت اسناد و املاک، ژاندارمری و فرهنگ میباشد و به سبک معماری آلمانی و با ویژگی ِ تمرکز کلیه ادارات دولتی در یک کُلُنی یا مجموعه ساخته شده است. چهارمین استان پرجمعیت کشور شد، بر طبق برآورد جمعیتی سازمان ملی آمار ایران که در شهریور ماه سال ۱۳۹۰ صورت گرفت، جمعیت استان ۴٬۵۲۸٬۵۱۴ برآورد شد. این مجموعه با شماره ۹۱۳ و در سال ۱۳۵۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
این اثر در تاریخ ۲۶ آذر ۱۳۵۶ با شمارهٔ ثبت ۱۵۱۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. بهنقل از تاریخ نیشابور نوشتهٔ حاکم، علی بن موسی الرضا بههنگام سفر از مدینه به مرو به سال ۲۰۰ق/ ۸۱۶م، محدثان و مردمان بسیاری در نیشابور از او پیشوازی بزرگ بهجای آوردند. پیشینه مکتوب شعر و ادبیات در میان ایل قشقایی به بیش از ۲۵۰ سال پیش میرسد. ↑ «پیدا شدن اجساد تعداد دیگری از قربانیان اعتراضات آبان ماه؛ آمار کشتهشدگان همچنان رو به افزایش است». هر یک از این ساختمانها دارای گچبریهای زیبا و منحصر به فرد بوده و به عنوان یکی از جاذبههای تاریخی جذاب و دیدنی شهر رودسر محسوب میشود. منطقه جنگلی و کوهستانی سرولات (در چابکسر) بارودی بسیار پرآب و زلال که نزدیکی آن به دریا، یک شاهکار طبیعت میباشد چشمه آب معدنی جیرکل واقع در روستای جیرکل در یک مسیر کوهستانی و در لابلای جنگل انبوه که دارای خواص فوقالعاده شفابخش و مفید برای بیماریهای کلیوی، کبدی و گوارشی است. چشمههای متعدد زیبا مانند دمکش در چابکسر، قلعه بندبن قاسمآباد، طبیعت بکر روستاهای کوهستانی کلاچای، عطر غلیظ شکوفه مرکبات که بهار را زمزمه میکنند، شادی اغواگری در جای جای طبیعت شهرستان رودسر پدیدآورده. شیوه نثر بابا افضل بسیار پخته و به اصول متقدمان نزدیک است و در رسالات خود کوشیده لغات فارسی را به جای اصطلاحات عربی قرار دهد.
حدود ۷۰۰ سال ادبیات فارسی تحت تأثیر تلفظ عربی بود که در آن حروف پ، ژ، گ، کاشی کاری با ذوزنقه ک، چ و… احتمالا در قرن هفتمهجری قمری ویران شد و اگرچه آنچنان که سزاوارش بود بازسازی نشد اما نامش به رودسر تغییر کرد. به منظور هماهنگی طرح و تناسبات نقوش ایوانهای صحن پیامبر اعظم (ص)، تصمیم گرفته شد تا طراحی و اجرای زیباسازی ایوان بابالهادی(ع) و بابالکاظم(ع) نیز به استاد سید محمد کاظم مظلومزاده سپرده شود. برخلاف عقیدهٔ بسیاری از مورخان که مدعی بودند ارتفاع کم پلهها به خاطر این بوده که اسبها نیز بتوانند از پلهها بالا بروند، پلهها را کوتاهتر از معمول ساختهاند تا راحتی و ابهت میهمانان (که تصاویرشان با لباسهای فاخر و بلند بر دیوارهای تخت جمشید نقش بسته) هنگام بالا رفتن حفظ شود. مقدسی قدیمیترین تاریخنگار کشورمان در سال ۳۷۵ ه.ق هوسم را با بازاری خوب که مسجد جامعی بزرگ نزدیک مقر حاکم قرار داشته وصف نمودهاست. این روستا در دهستان دشت برم قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن 2.253 نفر (۳۶۸خانوار) بودهاست.